Informatie over mijn honden

Ik heb twee honden van het ras Jack Russel Terrier. Een reu en een teef. Al bij het eerste ogenblik wist ik hoe ik ze zou noemen. De ene heeft een witte vacht met bruine vlekken. Een kwispelende staart met een zeer levendige blik in haar ogen en een zwart neusje. Ik noemde haar Lily, genoemd naar de mooie lelies die ik eens heb gezien. En die andere, een mannetjes hond, noemde ik Max, die heeft ook een witte vacht maar dan met zwarte vlekken.

Lily

Lily die is een gladharige Jack Russel. Een heel rustige type. Zij houdt ervan om bij mij te komen zitten en dan zit ik haar een hele tijd te aaien totdat ze in slaap valt. Af en toe ga ik met een borstel door haar gladde vacht. Ze kan de hele dag slapen, totdat wij een wandeling gaan doen. En wij bij groen komen in het park, dan wordt ze springlevend, en rent op alles dat haren en veren heeft. Bij het horen van haar voedingsbakje dan komt ze kwispelend met haar staart, naast mij staan, totdat ik het bakje voor haar neerleg. Maar voor de rest van de dag is ze heel rustig, totdat we gaan wandelen.

Max

Max is een ruwharige Jack Russel. Hij is temperamentvol, maar toch is hij soms rustig in huis. Zoals bij zonsopkomst, dan kan hij heel rustig zitten kijken. Max houdt van jagen, hij is heel dominant en doet soms heel eigenwijs. Daarom heb ik hem een tijdje naar de hondentrainer gebracht. Hij luisterde daarna beter naar mij. Hij wilt ook altijd vechten tegen grotere honden, dan moet ik voorkomen dat ze echt gaan vechten, want als hij gebeten wordt moet hij dan naar de dierenarts. Ik laat hem een paar keer per jaar plukken.

Ze waren nog pups toen ik ze heb gekocht. Vanaf de aanschaf heb ik gelet op de opvoeding en voeding. Ik geef ze eerder brokjes, omdat ik van de dierenarts te horen kreeg dat het goed is voor hun gebit. Beide zijn heel lief, houden van lange middagwandelingen en dan zie je bij Lily meer van haar enthousiaste kant. Ze kunnen goed opschieten met kinderen die ze in het park ontmoeten. Soms doen we samen aan een hondensport, en van flyball worden ze echt enthousiast. Soms bezoeken we ook leuke wandelplekjes voor de hond in Leiden. Ik denk dat ik voor het beste ras heb gekozen. Ik heb ze nu al vier jaar en ik ben heel blij met ze.