Leuke wandelplekjes voor de hond in Leiden

Elke hond houdt ervan om los te lopen. Natuurlijk zijn er regels en als dat moet doe je je hond dan aan de lijn. Zo ook ik, alhoewel ik meteen op zoek ben gegaan naar plekken waar ik mijn geliefde Lily en Max vrij kan laten rennen. Wanneer het tijd voor een bezoek aan de dierenarts is, dan krijgen ze zelfs extra wandeltijd. Ze worden er heerlijk rustig van!

Wandelen met honden in Leiden

Gelukkig is het in Leiden niet zo moeilijk en kan ik bijna overal een wandeling maken met Max en Lily. Ze moeten sowieso wel aan de lijn, wat ze niet zo leuk vinden. Gelukkig zijn er ook parken met speciale “losloop gebieden” voor honden. Enkele hiervan zijn het Polderpark Cronensteyn, de Bloemerd, de Klinkerbergerplas en nog veel meer. Deze hebben allemaal ongeveer dezelfde voorwaarden.

Losloopgebieden

In het polderpark Cronensteyn mogen honden tussen 1 oktober en 1 april bijna overal loslopen. Er zijn officieel losloopvelden aangewezen. In de zomer mogen honden alleen in de losloopvelden ongelijnd lopen.

De bloemerd is de grootste plek waar honden los mogen lopen in Leiden. Ondanks de gebieden waar er geen honden mogen komen. In de sportvelden, schooltuinen en het palendorp mogen geen honden. Dat is natuurlijk ook te begrijpen. Ook in het broedseizoen tussen 1 april en 1 oktober wordt duidelijk aangegeven waar honden wel en niet mogen komen.

Bij de Klinkerbergerplas is het altijd een feest voor Lily en Max. Tegenover de plas is er een gedeelte waar honden het hele jaar door mogen loslopen. Lily en Max zijn dan ook in hun element wanneer we er zijn. Ze stoeien en rennen dat het een lieve lust is. Ook op het hondenstrand hebben ze het naar hun zin. Lily komt dan los en doet even hard mee wanneer Max langs het water speelt.

Ook aan de baasjes is gedacht

In het polderpark Cronensteyn is er ook gedacht aan de hondenbezitters. Er is namelijk gratis parkeergelegenheid en je kunt vandaaruit makkelijk het park bereiken.

Bij de Bloemerd is er ook een grote parkeerplaats waar je kunt parkeren. Er zijn ook kantines waar je terecht kunt voor drank en snacks.

Aan het Klinkerberger pad ligt een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Ook is er vaak een frietkar waar je lekkers kunt halen en zijn er mobiele toiletten aanwezig.

Je kunt dus bijna overal terecht met je viervoeter. Of je nou een rustige middagwandeling wilt maken of echt een uitstapje wilt, je honden genieten er zeker van!