Tijd voor een bezoek aan de dierenarts

Ik kan mij nog herinneren, de eerste keer dat ik met een hond naar de dierenarts ging sprak die over mondhygiene van de hond en het poetsen van de tanden. Ik keek er vreemd van op omdat ik voor het eerst hoorde over tanden poetsen bij honden. Gelukkig hoeft dat bij Lily en Max niet. Wij brengen wel jaarlijks een bezoekje aan de dierenarts, wat zij niet zo prettig vinden. Maar ik maak er gelijk een gezellige uitstap naar Amsterdam van!

Waarom elk jaar?

Behalve dat jij je hond naar de dierenarts brengt wanneer er iets mis is, is het ook nodig om tenminste jaarlijks een hele checkup te laten doen bij de dierenarts. Jij en je hond hebben er heel veel baat bij. Mogelijke ziekten kunnen worden ontdekt en door vroegtijdig ingrijpen kunnen veel nare dingen voorkomen worden. Je kunt ook gelijk gedragsproblemen van je hond met de arts bespreken. Je hoeft dan niet te vaak met je hond naar de dierenarts omdat het ook voor hem geen pretje is. Een probleem dat vaak voorkomt bij honden is de aanwezigheid van vlooien, teken en lintwormen. De dierenarts kan u aangeven hoe u erachter kunt komen of uw hond last heeft van een van deze aandoeningen en hoe u ze kunt behandelen.

Bejaarde honden

Oudere honden hebben vaak speciale behandeling nodig of een ander dieet, dit kun je ook tijdens een bezoek aan de dierenarts vragen. Ze hebben vaak ook last van ouderdomserschijnselen en kunnen net als oudere mensen blind of zelfs doof worden. Ook zijn er andere aandoeningen die kunnen optreden als gevolg van ouderdom. Als je hond wat ouder is, is het dus aangeraden hem vaker naar de dierenarts te brengen. Je kunt makkelijk samen met je dierenarts bepalen hoe vaak nodig is.

Vaccineren en tandverzorging

Het is belangrijk de vaccinaties van je hond in de gaten te houden. Ga bij een bezoek aan de dierenarts na of je hond goed gevaccineerd is. Vaccinatie voor honden is net als bij mensen belangrjk om vervelende ziekten te voorkomen. Als je op reis gaat of als je je hond in een pension wilt plaatsen, praat danmet je dierenarts over de anti kennelhoes vaccinatie.

De dierenarts bepaalt door middel van onderzoek of het nodig is de tanden van uw hond te poetsen. indien nodig zal hij ook aangeven hoe dat moet geschieden.

Zoals wij mensen om een bepaalde tijd naar de dokter moeten om na te gaan of alles nog goed is, is dat ook voor honden nodig. Een jaarlijkse bezoek aan de dierenarts mag dus niet ontbreken.