Uitstap naar Amsterdam

Mijn vriendin en ik hebben elkaar heel lang niet gezien. We praten wel aan de telefoon, maar omdat zij in Amsterdam woont en ik in Leiden en we het beiden heel druk hebben, komt er van een ontmoeting of uitstapje vaak niets terecht. Gelukkig komt daar nu verandering in, omdat onze dierenarts daar woont.

Van vertrek tot aankomst

De afgelopen week besloten Marleen en ik verlof te nemen en weer eens gezellig samen te zijn. We hadden de welverdiende vakantie hard nodig na de stress van alle dag. Ik besloot de trein naar Amsterdam te nemen. Ik vertrok op een vrijdag om kwart over 9 en de rit duurde ongeveer 40 minuten, dus ik was er heel snel.

Het was te zien dat zij enthousiast was, zij stond namelijk al op mij te wachten (ze is altijd laat). Na een hele reeks omhelzingen en groeten over en weer, hadden we eindelijk door dat we naar huis moesten.

Heerlijk weekend eruit

Thuis aangekomen hadden wij geen haast om er weer uit te gaan. Ik pakte mijn tas uit, en nadat ik alles had opgeborgen, gingen we lekker zitten kletsen. Ik ben al eerder in Amsterdam geweest dus hoefde ik er niet eens uit om de zogenaamde toeristische attracties te gaan bezichtigen. Toen we tegen de middag gingen lunchen waren we nog steeds niet uitgekletst. Nadien maakten we een wandeling met mijn honden door de buurt. Ideaal om de commando’s die elke hond moet kennen, te trainen. Thuis aangekomen zijn we een dutje gaan doen. Die avond gingen we uit eten en waren vroeg weer thuis. Ik was waarschijnlijk toch niet zo uitgerust als ik dacht. De volgende ochtend waren we vroeg op, en na een uitgebreid ontbijt bezochten we Artis. Een bezoek die voor ons beiden heel veel leuke herinneringen met zich meebracht.

Avondje uit

De avond had Marleen al helemaal gepland. We gingen naar de club en hadden heel veel pret. Daarna gingen we naar het casino, het was voor mij de eerste keer, en veel van de spelregels werden door Marleen uitgelegd. We hadden meer lol dan geluk, vooral omdat ik er geen kaas van gegeten heb. Met een lage inzet bij de spellen waren de verliezen niet al te hoog en had ik een hele zorgeloze avond. Daarna gingen we naar huis waar we nog wat op de bank zaten te praten. De volgende dag zouden we uitslapen en nog wat tijd met elkaar doorbrengen waarna ik in de middaguren zou vertrekken richting Leiden.

Al met al een heel leuk weekend geweest, ik hoop Marleen gauw weer te zien maar dan het liefst bij mij thuis.