Hondenopvang

Ik ben een groot liefhebber van honden en probeer ze naar mijn beste kunnen op te voeden. Maar er moet ook brood op de plank komen en dus moet er gewerkt worden. Ik heb alleen geen honden om ze maar de hele dag alleen thuis te laten en daarom kies ik voor het brengen van mijn honden naar een speciale dagopvang voor honden en de activiteiten die ik met mijn honden onderneem, zijn heel gevarieerd.

Voor wie is dagopvang geschikt?

Verspreid over het hele land vind je diverse vormen van opvang voor onze trouwe viervoeters. De ene opvang is gericht op opvang van honden van baasjes die een paar dagen of een paar weken op vakantie gaan. De andere opvang is juist weer geschikt voor mensen die hun hond graag ergens onder brengen wanneer ze moeten werken. Honden zijn roedeldieren en kunnen zich erg eenzaam voelen wanneer ze de hele dag alleen zijn. Honden zijn voor veel mensen net kinderen en waarom zou je kinderen wel naar de opvang kunnen brengen, maar je hond niet? Wanneer je veel werkt en je hond niet teveel alleen wilt laten, kun je kiezen voor dagopvang voor je hond.

Wat houdt het precies in?

Een goede dagopvang voor honden heeft de ruimte waar honden kunnen uitrazen. Dit is vaak een groot omheind speelveld. Verder is het enorm leuk als er meerdere honden op de opvang zijn, zodat je hond alle tijd heeft om met soortgenoten te spelen. Al spelend raken ze niet alleen hun energie kwijt, maar leren ze ook van hun soortgenoten. Een goede dagopvang voor honden plaatst niet zomaar alle honden bij elkaar in een groep. Het is belangrijk om de hond te observeren en te kijken of ze qua gedrag in de groep passen. Je wilt natuurlijk niet je hond naar de dagopvang brengen en gehavend weer ophalen omdat er gevochten is. Een goed gesocialiseerde hond zal weinig moeilijkheden opleveren bij het plaatsen in de roedel. Is er sprake van een of meerdere zeer dominante honden, dan zal het vormen van een evenwichtige roedel een groter probleem zijn. Door je hond naar de dagopvang te brengen, weet je zeker dat je hond niet alleen zit te verpieteren en dat er goed voor gezorgd wordt. Op deze manier kun jij met een gerust hart naar je werk gaan, wetende dat er goed voor je hond gezorgd wordt.