Activiteiten die ik met mijn honden onderneem

Ik houd enorm van mijn honden en ik beschouw ze dan ook als mijn kinderen. Het is ook niet voor niets dat ik ze naar een speciale dagopvang voor honden breng wanneer ik moet gaan werken. Ik ben graag op pad met mijn viervoeters, dat is voor mij puur genieten en ontspannen.

Wandelen

Ik houd zelf enorm van wandelen, maar alleen is ook maar alleen. Als ik dan ga wandelen, neem ik graag mijn honden mee. In principe maakt het me niet zoveel uit waar we wandelen, als we maar lekker in de buitenlucht zijn. Het mooiste is om ergens te lopen waar ik de mogelijkheid heb (en waar het is toegestaan) om de honden los te laten. Er is niets zo mooi om te genieten van de omgeving terwijl de honden alle energie eruit rennen en heerlijk met elkaar spelen. Wandelen in de stad is op zijn tijd prima, al is het maar om de honden hierin getraind en gesocialiseerd te houden, de stad is immers druk met verkeer, mensen, geluiden en geuren. Toch neem ik ze graag regelmatig mee naar het strand of het bos, waar ik vaak mijn favoriete hondenrassen tegenkom.

Hondensport

Honden zijn slimme dieren en houden van een uitdaging op zijn tijd. Om je hond fit en vitaal te houden is beweging erg belangrijk. Ik werk graag samen met mijn honden, hier blijven we allemaal actief bij en de onderlinge banden aan te halen. Er zijn diverse hondensporten te doen. Mijn favoriete sport is flyball. Flyball is fantastisch voor honden die gek zijn op balletjes, zoals tennisballen. Flyball is een teamsport waarbij het team bestaat uit 6 honden met hun baasjes, een coach en een ballenlader. Het is te vergelijken met een estafetteloop. Je hond springt over vier hindernissen. Na de laatste hindernis vindt je hond een apparaat met daarin een tennisbal. De tennisbal schiet uit het apparaat en het doel is dat je hond de bal vangt. Vervolgens komt hij over de finish en dan mag de volgende hond uit het team een poging wagen. Het team waarbij alle honden na vier rondes als eerste over de finish zijn, is de winnaar. Een leuke sport niet alleen voor de honden die hierbij met andere honden in aanraking komen, maar ook voor de baasjes die bij de sport de nodige sociale contacten opdoen.