Mijn favoriete hondenrassen

In een blog over mijn honden kon je al lezen hoeveel ik van honden hou. Ik zou van ieder ras op mijn verlanglijstje een hond in huis nemen, maar dan pas ik er zelf niet meer bij. Ik vertel je in dit artikel graag over de hondenrassen die mijn hart gestolen hebben, met de Jack Russel als absolute favoriet.

De Jack Russel

De Jack Russel staat bovenaan mijn lijstje met favoriete hondenrassen. Dit komt door de eindeloze dapperheid, een rottweiler in kleinverpakking. De Jack Russel is een fel, maar trouwe hond die zeer geschikt is voor hondensporten zoals Flyball. Het zijn ook slimme honden die heel goed iets te leren valt en ze bruisen van energie. Het formaat hond maakt dat ze wat makkelijker te houden zijn in een kleinere woning, echter vergis je niet in de beweging die deze honden nodig hebben. Het zijn de ADHD-ers onder de hondenrassen.

Duitse Herder

De Duitse Herder is een echte werkhond, maar past ook prima bij een gezin. De hond heeft een heel herkenbaar uiterlijk en is heel goed te trainen. Ik vind het fantastische beesten, vooral omdat ze zo evenwichtig en trainbaar zijn. De honden worden veelal ingezet als hulp-, bindengeleiden- en politiehond en dat is natuurlijk niet zonder reden. Wil je een Duitse Herder kopen, doe dan goed je huiswerk en ga naar een goede erkende fokker. Duitse Herders zijn erg gevoelig voor erfelijke ziektes en een goede fokker die is aangesloten bij de rasvereniging zal ook gebruik maken van een fokgeschiktheidskeuring.

Berner Sennenhond

Wil je een grote hond, dan is een Berner Sennen een echte aanrader. Deze grote goedzakken stromen over van liefde. De honden zijn lomp en vragen enige opvoeding als je een gezin met kinderen hebt, maar dat is alleen maar omdat je kinderen overlopen kunnen worden door lompheid als je hond een uiting van liefde naar ze doet. De Berner Sennen heeft een kenmerkend uiterlijk met de zwarte wollige vacht, met witte bies over de borst en buik en de schattige bruine vlekken boven de ogen. De Berner Sennen behoort tot de dogachtigen en heeft wat minder beweging nodig dan de gemiddelde hond. Zoek je een hond waar je uren mee in het bos kunt dwalen, dan is dit geen geschikt ras. De Berner Sennen is zeer loyaal en past heel goed in een gezin met (grote) kinderen.