Een spannende blog over mijn honden

Op deze blog vind je meer informatie over mijn honden, maar om te starten even in een notendop hoe onze dagen meestal gevuld zijn.

De dag is net begonnen en de vogeltjes luiden de dag in met hun vrolijke, melodieuze gezang. De merels doen heel hard hun best om het verkeer te overstemmen met hun getsjilp. “Hup hup Lily, kom we gaan naar binnen. Kom Max, het is genoeg geweest. Ik moet nog naar mijn werk gaan.” Dit is de dagelijkse routine bij mij thuis. Lily en Max vinden het heerlijk te staan staren naar het mooie, betoverende, alledaagse natuurverschijnsel, alsof ze het nooit eerder hebben meegemaakt. Het is alsof het zicht nog mooier is in Leiden dan op andere plaatsen.

Wandelen met de honden

Na het werk en nadat ik een dutje heb gedaan, maken de hondjes en ik vaak een wandeling door de binnenstad. We zitten dan even in het Ankerpark, genietend van de lekkere warme temperatuur van Leiden. Het is hier iets warmer dan in andere gebieden van Nederland. De hondjes spelen dan pakkertje met de vogels, terwijl ik geniet van het water in de meer. Eenden zwemmen wedstrijden in het water. Het groen van de planten en bomen in het park geeft een rustgevend gevoel, en werkt als medicijn op de gespannen spieren, die door de drukte van de dag veroorzaakt is. De toeristen foto’s schieten van het park, dat er mooi uitziet door al het groen, maar ook goed onderhouden wordt. Dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Ik ruim snel de hondenpoep op en zet mijn hondjes weer aan een lijn. Samen wandelen wij naar huis. Wonen met mijn 2 hondjes is heel leuk.

Leven met mijn honden thuis

Thuis aangekomen stop ik ze meestal gelijk in bad. Wanneer ze hun avondeten op hebben is het tijd om weer naar bed te gaan. Rond die tijd lijkt de drukke Leidsche dag ook rustiger te worden. Ik zit dan meestal nog met een hete kop chocolademelk of koffie na te genieten van wat een rustige dag is geweest. De volgende dag is toevallig weekend, en dan kan ik een beetje uitslapen. Natuurlijk niet voor lang, omdat ik gewekt word door een blaffende Max met kwispelende staart die niet stil kan zijn.

Alsof hij weet dat wanneer ik niet vroeg op ben het een veel leukere dag wordt dan anders.